
Oikeanlaisten kuulokkeiden valinta
On jo melko lailla normaalia, että musiikkia tai vaikkapa äänikirjoja kuunnellaan myös tien päällä, kun ollaan matkalla johonkin. Kiitos älypuhelimien, musiikki kulkee näppärästi mukana juuri sinne, minne meistä kukin onkaan menossa, ja jos vain haluaa kuunnella jotain, on parin klikkauksen päässä tuhansia tunteja mukavaa kuunneltavaa.
Aina ei kuitenkaan ole soveliasta kuunnella omia suosikkejaan. Julkisilla paikoilla ei välttämättä edes halua, että muut joutuvat kuuntelemaan sitä, mitä sinäkin. Siksi kannattaakin panostaa kuulokkeisiin, joiden avulla pidät oman musiikkisi omana juttunasi. Kuulokkeita on monenlaisia ja voi olla vaikeaa löytää juuri sitä itselleen sopivaa mallia. Kannattaa kuitenkin suunnata osoitteeseen https://www.tekniikkaosat.fi/, josta löytyy laaja valikoima hyviä kuulokkeita aivan kaikenlaisille kuuntelijoille. Hinnat ovat kohtuullisia ja toimitus käy nopeasti.
Näin poikkeusaikana, jolloin pidetään paljon etäkokouksia, ovat ihmiset myös alkaneet etsimään sopivia kuulokkeita näihin tarkoituksiin. Tällaisilla kuulokkeilla pitäisi olla hyvä äänenlaatu, mutta myös toimiva mikrofoni, jotta muut kuulevat omaa puhettasi.
Langalliset vai langattomat?
Langattomat kuulokkeet alkavat olla uusi normaali kuulokkeiden maailmassa. Monet älypuhelinvalmistajat eivät edes enää tarjoa langallisia kuulokkeita. Langattomien kuulokkeiden etu on tietysti se, että kuulokkeiden johdot eivät mene sekaisin taskussa tai laukussa. Tämä oli sen verran yleinen ongelma vielä viitisen vuotta sitten, että sekaantuneista kuulokkeiden johdoista tehtiin vitsejä jatkuvasti. Johdoissa on kuitenkin se etu, että et ole hyvän taajuuden armoilla; musiikki tulee johtoa pitkin laitteesta korviisi takuulla, kun taas langattomien kuulokkeiden kohdalla pitää varmistaa, että ne ovat yhteydessä juuri sinun kännykkääsi.
Langattomia kuulokkeita hankkiessa kannattaa erikseen varmistaa, onko niissä sisäänrakennettu mikrofoni. Kaikissa ei ole ja osassa on erillinen portti, johon mikrofonin voi liittää. Langallisten kuulokkeiden kohdalla mikrofoni on vielä toistaiseksi normi ja se sijaitsee siinä kohdassa, jossa johto haarautuu. Siitä löytyvät yleensä myös äänenvoimakkuuden säätelyyn tarkoitetut napit.
Nappikuulokkeet vai korvaläpät?
Korvanapit eivät herätä huomiota ja ovat yhdistettävissä vaikka kuinka moneen asukokonaisuuteen. Monissa 2010-luvun alussa valmistetuissa takeissa oli erilliset silmukat takin sisällä, josta nappikuulokkeiden johdon sai kulkemaan siististi korvista takintaskuun, jossa MP3-soitin tai puhelin sitten oli.
Nappikuulokkeiden huono puoli on se, että ne keräävät korvavahaa ja ovat hetkessä likaiset, jos sinulla sattuu olemaan vahaa täynnä olevat korvat. Korvien päälle laitettavat läppäkuulokkeet ovat usein hygieenisempiä ja helpompia pitää puhtaina. Läppäkuulokkeiden etuihin kuuluu myös se, että ne on mahdollista saada taustamelua torjuvina, jolloin pääset keskittymään vain ja ainoastaan omaan musiikkiisi. Lisäksi läpät ajavat luonnollisesti korvaläppien tehtävän talvella ja pitävät korvasi suojassa tuulelta.